Ok...dek kerana pengaruh kak nor secubit garam terlalu kuat..maka terhasilah cucuq udang kegemaran pamily dah..huhuhuh..sedap...cuma sos je amik resepi kat rumah che mat gebu...dah jadi mcm sos cili thai dah..huhuhu...igt nak buat masa kak nor tayang ari tuh..tapi dek kerana udang xder..daun kucai pon xder.maka terbantut rr nak buat..jadi..ni yang semalam punyer menu..huhuhuhuh..ok...
Cucuq udang yang hebat!!!
Oh ya...hari ni juga ade pakcik kat opis tu datang jual cendol....pergh...2 hengget j satu plastik.. banyak plak tuh..tetibe jer rase terliur..terbayang2 air cendol tepi jalan..hahahhahha... *terok nau tuan tanah ni berpose..ngalahkan bebudak..* balik2.. teringat plak tertgk ade blog sawanila wat sagu makan ngan santan tuh..aish..dek kerana terliur..makan..jadila sagu + cendol + susu cair + gula merah...gaul2 semua,makan ngan ais...walalwey....besnyer...nyamannyer masuk lam kerongkong nih..hahahha...hamek ko..3 ketul tu sajer tuan tanah makan.hahahhahaha.oh ya..tuan tanah xpakai santan.tp pakai susu cair jer....langkah makan secara sehat..gantikan santan dengan susu cair..sekian...eh...nak resepi ke???xyah la kot....senang sgt ni..
nak jugak resepi??ok...amik la.... sagu,amik la sebanyakmana korang nak,panaskan air n masukkan sagu tuh...nak kaler tarok je pewarna makanan...jgn masukkan water colour plak.pas kembang sagu tu,toskan n lalukan bawah air paip *guna penyejat yang tapis santan tau..* pastu last skali bilas ngan air masak. Masukkan dalam bekas. Kalu terus masuk lam susu..di khuatiri sagu2 tersebut akan relai.Hehehe... Pastu cendol..beli aje kat kedai..senang. Sediakan susu cair satu tin.Tebuk siap2..Pastu buat gula merah atau guna nissan pon blh *bukan batu nisan tau*, larutkan aje gula merah or nissan tu ngan sedikit air...siap..nak makan karang,baru curah..ok??setel....
Dragon ball!!! ade 7 bijik ke semuanyer..hahhahahahaha..3 bijik masuk perot tuan tanah...
pergh.. sedapnyaaa
ReplyDeletesedap-sedap...tapi jngan luper cuber buat ye..senang jer... :)
ReplyDelete