Monday, August 22, 2016

2nd Pregnent..

Hewhewhew... Stop lelama dalam blog sampai bersarang memacam jenis sarang dah..hahahhahaah...skali kuar...amik.....dah ade orang baru ha..hahahhaah... saje nak menulis..bukan ape...nnt kan dah tua2 blh rujuk..kikikiki
 Hurm..nak cite pasal peknen ke dua ni... tuan tanah dapat tau pon mase bulan pose hari tu... gi klinik nak cek mende lain..alih2 dapat tau mende lain..hohohoho... ye la..mase bulan pose hari tu mendapat gestrik paling teruk dalam sepanjang hayat tuan tanah hidup..xpernah mendapat sakit gestrik teruk sampai macam ni..biase makan ubat gestrik yang putih tu..xde hal dah...ni xjalan...sampai muntah2 skali pakejnya... oleh kerana tidak menahan akan kesakitan yang di alami.. (hahahah...ayat...) maka, tuan tanah pon mengambil keputusan yang drastik yang paling tuan tanah xsuka iaitu ke klinik... sesampainya di klinik...setelah tibanya giliran tuan tanah untuk di periksa...maka berbagai soalan cepumas telah dintanya oleh puan doktor... kesekian kalinya..lalu beliau pon menyuruh tuan tanah membuat ujian kehamilan atau dinamakan UPT test..hahahahhahaah.. dah resultnya... nasibla tuan tanah suka belajar sains... mak tuan tanah keje kat lab... makan sedikit sebanyak tuan tanah sudah tahu resultnya...
 Seakan melompat dengan gembiranya apabila melihat akan keputusan yang tercetak pada laporan itu...thehehehhehe... patutla semacam je rase...rupanya sudah berkongsi segalanya dengan si kecil yang comey..biar xkuar lagi pon..tapi dia tetap comey di hatiku..hahahah...


Result yang mengembirakan hati nurani..kikikiki

So, due nnt akan join grup ibu ngan si mek gemok.. aka kakaknya si mijah..hahhahahha.. bulan februari nanti... Ya Allah..semoga si tecik bakal kuar ni sihat dan selamat dan sempurna segalanya..aamiin.... Peknen kali ke dua ni...ade jugak alahan...tp alhamdulillah tak la seteruk peknen akaknya dulu... Sampai masuk air.. pasal xleh makan minum,...makn minum j muntah..abes...mana nak ade khasiat...peknen kali ni boleh la makan..tapi time si tecik ni xnak....siapla..semua dia kuarkan balik..hahahahha.... banyak jugak beza time peknen si kakak ngan si tecik ni..si kakak dulu..ibu dia aktif j...yang si tecik ni...asyik letih je.... asyik penat je... makan pulak mase si kakak... suka manis2... tp si adik ni.suka mende masam2 ngan masin... makan pon xseselera si kakak dulu..kakak dulu makan macam membela...sampai ke tengah malam boleh lagi melantak..si adik ni...lapar pon xde nafsu sangat nak makan... hai...harap awak si tecik sihatla hendaknya..jangan la cerewet sangat ye..hahhahahaha..

Sekarang kite boh gambar si mek gemok yang sedikit sebanyak amat mencabar jiwa raga ibunya.. yang banyak mulut.. banyak soalan...makin cerdik pandai.... makin comey..hahaahhahahaha






Monday, February 15, 2016

After 32 YO..

Ehem.... Selamat pagi.... hahahah.. tuan tanah baru muncul... tuan tanah pemalas sgt2 nak hapdate...lagi satu xder mnde yang menarik...tp......hahhahaha..semalam ade mende menarik..sebab tu la tuan tanah nk kongsi...
Alhamdulillah..genap 32tahun doh bernapas..masuk 30 series doh tuan tanah..mcm2 ujian dan dugaan tuan tanah dapat..xtau la berapa lama tuan tanah dapat bertahan... 
Semalam jugak ingat nak merajuk panjang je..ye la... Teman tido sebantal xigt k besday kite... wat xtau je... nasib igt..hahahahah..semalam dia kuar ngan anak teruna kite.. gi pototng rambut si abang... balik2... bawak balik pizza,.,,hhaahhahaha.. kek tarak... dia cakap,,,rugi j beli kek... tahun ni reka mende lain pulok.. wat lolok pizza tu kek..sbbnya beli kek xdop org nak makan... hahahahahha...rekaan sungguh.. alhamdulillah..tahun ni pakej sambut besday sesama...doa kan moga kuarga kami kekal smpai bila2...
eh..xleh tulis panjang2....ade seminar plok...sambung semula des....baibai....


So.. Epi Besday To ME......
WISH.... semoga kuarga saya kekal bahgia sampai syurga..aamiin...