Cara nak buat, rebus tulang tu hingga empuk...Pastu dalam kuali yang lain,tumis bawang merah yang dimayang halus,bawang putih,halia, rempah empat sekawan..hingga bawang sedikit kuning. Pastu masuk ke dalam tulang tadi. Pastu biarkan hingga empuk dan kemudian masukkan garam,gula n perasa secukup rasa...Siap....huhuhuhuh..tapi time nak hidang..luper plak..bawang goreng dah habis....nak goreng,tiada rajin la plak..huhuhuhu....Cuma hias dgn daun sup, daun bawang,cili api dan hirisan limau nipis jer,,huhuuhuh...Makan plok ngan sambal belimbing hari tuh...lagi..dap..hahhahahah
lauk je banyak tau..nasik sikit jer..lauk je banyak..kontrol2.. *muahahah..kontrol konon....padahal....non ado ko nk mendiet..*
ni bubur jagong adinda ku yang buat....ok la...pasal tuan tanah bukan peminat jagong yang tegar..hahahhahahahah
**biler mau turun neh....makan ajer..sukan pon masih xturun2 jugak..tulonggggggggggggg
amboi cik adik wani...kasi bakar ek.hehhe..xper, k.zla pon makan daging gak arini..lalala.tp bila bab bubur jagung tu yg gagal tu..huhuh.Nakkkkk
ReplyDelete