Hari ni punyer la panas cuaca...rase nak dok lam bilik air je..xmo kuar..panas sgt2..huhuhuh...dari dok lam bilik air..baik BW..kot2 ade resepi2 best...dok ralik2 BW...tetiba..ting..bek kite wat puding kan..panas2 ni..masok puding sejok2 lam kerongkong nih..sedap jugak..thehehehe..oleh otu..jenguk2 bahan..nasib la ade serbuk jelly koyanku..beli dh lama..nak memuding..asyik berfikir j..buat2,saper nak makan..jadi..buat mase ni..ahli bertambah dah...maka..proses memuding mulai berlaku..kebetulan..mase g KL ritu..jejalan kan SOGO,ternampak buah rasberi...amik jugak..nasib baik smpai umah xrosak sgt.hahahah..tapi..xbesyer..masam tahap dewa la buah nih.....hm...jadi..tung tang tung tang..ikut je resepi kat paket tu..jadila puding buah ni..cumel la..sayang nak makan...hehehhehe
mould bunga2 yang baru diresmikan setelah berbulan2 beli..hahhahaha...resepi mudah sgt... 800 ml air,tarok atas dapur..biarkan mendidih sikit,kemudian masuk sikit demi skit serbuk jeli n kacau ngan whisk.JANGAN masuk terus skali gus..takot nanti berketul...pas larut,masukkan 3 sudu besar gula (ptt lebih gula pasal rasbery tu masam la..).biarkan selama 8 minit, masukkan pula 200ml air sparkling (kalu ade air ni pakai air soda bikarbonat pon xper).Kacau hingga semua larut.Sedia bekas,masukkan buah2 (kite masukkan stoberi korea, mangga ngan rasbery),n curahkan lam bekas yang berisi buah tuh..sejukkan.. :)
Assalam,
ReplyDeleteCantik dan sedapnyerrrrrrrrr...
WSALAM...TQ MAMAWANA :)
ReplyDeletecomel la jelly tu :)
ReplyDeleteTQ K.NOR..TP..PER2 PON..BUAT NGAN STOBELI KOREA N MANGGA JER..XMO PKAI DH YG MASAM2...XBES..HUHUHUH
ReplyDelete