Tuesday, December 8, 2015

Cuti2 ke Cameron Highland

Hehehhehe..jangan marah eh...aituh janji nak boh gambo jejalan...lasum luper..kikikiki...ok..ok..kite tunaikan janji kite ye...ni gambo kalu ikut makanan..dah basi pon...jejalan ni pon xterancang...kalu rancang rasenyer xmo balik kot..sonok dok saner..sejuk2....berangan macam dok London..ahahahahhah....mcm g jejalan kat China+Hong Kong dulu di musim sejuk..heehheehhe

Ok..kisahnya terjadi mase raya aidilfitri dulu...cuti lepas raya amik lama...en Asben cakaplah mase sebelum balik kampung...sila bawak baju lebih...dengan baju sejuk skali...lepas tu kite tanye la..nak buat ape..dia pon cakap...kot2 sempat nak g tempat sejuk...igt nak g mana..so..binik pon menurut perintah...
Sebab boring mengadap jem..mak jemah bergambo le dulu

Hamboi anak dara..macam tido kat rumah dah..hahahahha

So..citernye..lepas raya ke 3 tu kitaorg pon berangkatla g ke sane...si binik ni igt jalan pegi sana mcm highway trg - kl tuh..ropenyer.....hahahhaha..manele ite tau..ite pestime pegi...melambung2... dengan gerunyer...hahahhaha..xtido aku dalam kete..memikirkan en Asben drive...kebetulan masa kita org pergi..sesetengah warga pantai barat dah nak balik...abis dah cuti raya kan...hehhehhehe..jadi jem la yang hamat...so..nak menyampai ke Gua Musang tu mmg hazabedah... kami sampai jalan yang nak masuk ke Postbroke (betul kot eja) kat magrib dah...siap tukar pampers..bagi makan minum,solat siap2 kat stesen minyak petronas area Gua Musang tuh...sbb eb Asben kata..xkan berenti mana2 dah..nak terus je sampai hotel..oh ya.. nasib dah tempah hotel kat Agoda.. ade jugak bilik kosong.. Copthorne Hotel Cameron.. Harga amatla berbaloi2 dan amatlah cantikkkkkk sgt2... Puas ati kite dpt bilik..mmg mcm bilik mewah la... Alhamdulillah... So..sampai2..trus check in pastu rilek2 j dalam bilik... udahnyer..sampai malam.. nak turun??sejuk wehhhhh.. nasib makanan dah ade..heheheh..pastu..aktiviti seterusnya..tidoo

 
Masa ni dok tunggu abah dia setel ape ntah dengan pihak hotel.. so..gambo la dulu kite..

Dengan budak yang peel comey

Adik watper tuhhhh

Adik malas melayan bergambo..

Esokkan pagi...bangun2.. siap2.. terus turun bawah... en asben kata jom ke Tanah Rata..cari bekpess.. ooo...area2 hotel tu mase kami pegi xder tempat2 makan sgt..kalu nak tempat2 makan..boleh cari penginapan kat Tanah Rata.. Perjalan dari hotel kami k Tanah Rata..kalu tak jem.. dalam 15 minit dah sampai.Kalau jem..memang masak..berejam-rejam la mengadap jem.. So...sesapa nak pergi sana..janganla pi time orang holiday ye...kalau tak..korang makan jem yang xder roti..hahahahahah. Pas bekpes seme2.. en asben ajak pergi ladang teh..yesssss...nak tengok ladang teh... memang la jakun le kite ni..mana pernah pergi..en asben takpe la..selalu pergi sana... Subahanallah..cantik yang amat... dan 1st time jugak mak jemah pegang teh asli.Hahahahah.. Pas jalan2 dan bergambo dalam ladang teh tu..kitaorang naik makan2, minum2 dan shoping teh2 yang ade kat situ. Tapi cadangan mak jemah..kalu nak shoping teh ni..shoping kat lain..tempat ni macam mahal sikit tehnya. Kat sini masuk free di buka dari 9.00 pagi hingga 4.00 ptg. Kami rilek2 kejap kat sini lepas round2 dalam ladang teh tadi..Penat ooooo... Minum2 teh, makan kek..Pastu blah.. Hahahah..Kejam ayat..

Pergh...mase sampai ni bercinta jugakla mencari parking...nasib jumpa.. Ingat time2 raya xder la org..hamek kau...

Jom bergambar...Muka xready...muahahahah

Bakpe jeling gitu dik oiiiii

Anak abah.. Ngan ibu xmo geng.. Huh!!

Jom buat muka sementara abah amik makanan..

Oit..sejuk2 pon oder ais krim... Last2 ibu kene perabis semua..huwaaa...


Buat muka skit ngan buah ati..

Tu...syok makan ais krim tuh..

Jom balikkk.. makan stoberri plok

Lepas tu en asben tanya lagi..nak ke mana pasni..ohhhh..tentula nak ke tempat strawberri.hahahahah... Nak petik strawberri laa plak.. Tapi..maafkan mak jemah..lupe nama tempat ni..tapi don wori..sini banyak tempat memetik buah strawberri dan mak jemah pesan skali lagi..jangan pergi time holiday sebab.. korang akan dapat tgk pokok je..Buah?? Abis...Padan muka..jangan kata mak jemah tak nasihat,. Tapi kalu nak bergambar..nak rase petik buah tu.. Korang pi la... Tapi pada pandangan mak jemah.. Beli kat luar lebih murah buah ni dari petik.. Bayangkan petik korang dapat sebekas ni kene bayar RM25.00.. Kalau kat luar..rege ni boleh dapat 3 kotak buah... So..tepuk dada...tanya duit..Hahahahah


Oh ya..sebelum kite pergi petik memetik en asben singgah kat dataran ni dulu..utnuk bergambor.. Yela..buat kenangan..nak pergi pulak bile ntah. Iye dok.. So.. berposing2 la kami empat beranak ni kat sini..Si abang stat memeel dah.. Lupe apa yang dia nak ntah...Puah amik2 gambor,kami pon meneruskan perjalanan k ladang stoberri...
Laki saper ensem sangat ni ha???

Anak2 abah





Ni mood dah comey..Jadi spiderman la pulak..

Dik..main ape kat situ tu..




Kat sini..Petik2 buah..makan2 stoberi situ..lepas tu g tapau makanan kat kfc kat Tanah Rata tu n soping2 skit makanan..bawak balik makan kat bilik..Malam tu pergi cuci2 mata j kat mall berdekatan ngan hotel kami..Pastu balik tido..sbb boring... xde mende best pon dalam mall tuh..hahahahah

Si tecik ni..pas satu..satu dia petik... pastu soh ibu basuh... pastu puakk.. dalam mulut dia...

Si abang eksyen j...makannye idok..

Dua beradik..

Ni lagi sorang...hahahaah,,dia plak terlebih xsaited...dia ngan si tecik tu sama naik makan..petik makan..petik makan..hahahaha

Ibu?? Tukang amik gambo j...

Ibu... nok.....

Nah....

Hahahhaha..sudahnya..bnayak tu j la dapat sebab buah xbanyak..pastu berebut plak ngan org..sambil2 tu masuk mulut...abis..tu je la dapat nyerrr










Esokkan dah nak balik..sebelum balik..si adik plak nak tengok rama2...round2 la dulu sekitar hotel pastu pi tempat rama2...dalam tu pon macam zoo dah..mcm2 binatang ade...suka sangat bebudak ni...blh tgk binatang2..nnt len kali..ade peluang blh la bawak g zoo plok..pas tgk2 binatang..pi shoping2 jap sayur2,buah2, bunga2..smapai kene saman..hahahahhaah.. pastu zuppp...balik ke trg...







Ni Masa kat taman rama-rama ni..dalam ni bukan rama-rama j ada..tapi ada juga binatang-binatang lain jugak...







Hahahahahahha..ajok tgk rama-rama..dia tgk rama-rama ni kat depan..takot plok..macam2 la adik nih...



Alhamdulillah...dapat gop feling2 dok london..walhal g cameron j pon..hahahaahha.. nnt rajin kite post cite jejalan lain..nnt seru en rajin biar selalu datang..baru blh menghapload..hehehehe..MOral sekali lagi..jangan datang time cuti kat sini kalu anda tak mahu makan JEM xde roti..hehehehehe..baiiiiiiiiiii

1 comment:

  1. Hello Blogger!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete